Föreställningen Skuggdans
En körföreställning som ger sig in i livets virvlande dans där både Skuggor och Ljuset finns. Inom oss och utanför. Precis som Änglar och Vägvisare.

80 personer var med i detta projekt.

Mer om Skuggdans

 

Kulturmötesresa till Israel/Palestina maj 2010
Delar av kören åkte på en kulturmötesresa till Israel/Palestina. Syftet med resan var att möta en kör i Jerusalem för att ha en konsert tillsammans. En konsert som vi hade på Svenska Teologiska Institutet i Jerusalem (STI). Vi fick även möjligheten att sjunga i kyrkan S:t Saviour i gamla stan i Jerusalem. Ännu ett syfte med resan var att delta i en workshop på Västbanken med personer med intellektuella funktionshinder. Med från Sverige var också Guldkören och Dans & Dramagruppen från Guldhedskyrkans handikappsverksamhet. Integrerade grupper som består av personer med intellektuella funktionshinder och personer utan funktionshinder.

”Ett requiem för livet” – om livsmod, livsmening och hopp.
Under hösten 2008 och våren 2009 framfördes i Guldhedskyrkan den musikaliska föreställningen ”Ett requiem för livet” inför en fullsatt kyrka. Kören Cardía, Guldkören, Dans & Dramagruppen och musiker, en ensemble på sammanlagt 85 personer gestaltade en människas livsresa. Det blev en upplevelse utöver det vanliga. Musiken bestod till stor del av Mozart och Sting men det blev också tango av Piazolla, musik från Cuba och från den svenska pop- och jazzvärlden. En del av sångerna fick nyskrivna texter som Maria Larsson stod bakom. Livsmod, livsmening och hopp är väl något som vår kultur verkligen behöver. Aldrig har väl tempot och kraven på den enskilda människan varit så stora som nu samtidigt som egocentrismen firar stora triumfer, miljöproblemen blir allt tydligare, artiklar om hot och kraftiga våldsdåd är ständigt återkommande i våra tidningar.